Vlašské ořechy patří mezi nejstarší konzumované potraviny, svůj prapůvod mají velmi pravděpodobně ve Střední Asii, skvěle se však přizpůsobily i středomořskému klimatu, odkud pak v průběhu středověku dorazily i k nám. A není divu, že se velmi výživné a chuťově atraktivní plody ořešáku královského v naší i středomořské kuchyni zabydlely a jsou nedílnou součástí mnoha moučníků, sladkostí a ve Středomoří i hlavních jídel. Účinky vlašských ořechů: - protizánětlivé účinky - obsahují průměrně 70% rostlinných... Celý popis

Koupit za 169 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Vlašské ořechy patří mezi nejstarší konzumované potraviny, svůj prapůvod mají velmi pravděpodobně ve Střední Asii, skvěle se však přizpůsobily i středomořskému klimatu, odkud pak v průběhu středověku dorazily i k nám. A není divu, že se velmi výživné a chuťově atraktivní plody ořešáku královského v naší i středomořské kuchyni zabydlely a jsou nedílnou součástí mnoha moučníků, sladkostí a ve Středomoří i hlavních jídel.

Účinky vlašských ořechů:

- protizánětlivé účinky

- obsahují průměrně 70% rostlinných tuků ( omega-3 )

- bohatý zdroj energie

- pro sexuální potenci

- pro výživu vlasů, nehtů a pokožky

- antioxidační účinky

- působí pozitivně na lidskou psychiku

- udržuje nízkou hladinu cholesterolu

- podporuje rozvoj mozku u dětí

 

Pouhých 80 g vlašských ořechů denně (dle odrůdy 5 – 8 vyloupaných jader) postačí k tomu, aby se snížila hladina „zlého“ cholesterolu (LDL) v krvi o 16 %! Alespoň to tvrdí závěry jednoho zajímavého výzkumu z kalifornské university Loma Linda. A co je ve „vlašácích“ tak úžasného? Až 70 % plodu tvoří velmi kvalitní, nutričně cenné a zdraví prospěšné nenasycené tuky (nenasycené mastné kyseliny), zhruba 18 % kvalitní bílkoviny a 3 % sacharidy. Ořechy jsou bohatým zdrojem vitaminu E, B1, B6, kyseliny listové a často deficitního hořčíku a zinku.
Zobrazit více

Parametry

Výrobce AWA superfoods
Druh vlašské ořechy
Hmotnost 500 g
Loupané ano