Kakaové boby od Iswari jsou sušená semena plodů kakaovníku Arriba. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách (bez pražení) jsou v nich zachovány všechny bohaté nutriční látky, díky nimž bývalo kakao Indiány právem nazýváno pokrmem Bohů. Vychutnejte si kakao v jeho nejčistší podobě! Obsahuje enzymy dobré nálady Mimořádné hodnoty antioxidantů Bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 6 Obsahuje zejména hořčík, železo, síru, chrom, mangan a zinek Podrobný popis Kakao dokáže navodit dobrou... Celý popis

Koupit za 239 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Kakaové boby od Iswari jsou sušená semena plodů kakaovníku Arriba. Díky jejich šetrnému zpracování při nízkých teplotách (bez pražení) jsou v nich zachovány všechny bohaté nutriční látky, díky nimž bývalo kakao Indiány právem nazýváno pokrmem Bohů. Vychutnejte si kakao v jeho nejčistší podobě!

Obsahuje enzymy dobré nálady
Mimořádné hodnoty antioxidantů
Bohaté na nenasycené mastné kyseliny omega 6
Obsahuje zejména hořčík, železo, síru, chrom, mangan a zinek
Podrobný popis

Kakao dokáže navodit dobrou náladu, pocity štěstí a spokojenosti, včetně lehkých afrodisiakálních účinků. Navíc skrývá MAO inhibitory (Monoamin Oxidase Inhibitory), které zpomalují odbourávání anandamidu a dalších neurotrasmitterů, zajišťující tím jejich setrvání v krevním oběhu, a tak umožňují delší trvání příjemné nálady.

Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Jejich množství je klasifikováno tzv. ORAC jednotkami – kakao jich obsahuje více než 500 (např. u nás na antioxidanty bohaté borůvky obsahují cca 50 ORAC). V kakau jsou zastoupeny v podobě polyfenolů, katechinů a epikatechinů.

Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny na zdraví škodlivé transmastné kyseliny.

Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi.

Bohužel od 14. 12. 2012 dle nařízení Evropské komise č. 432/2012 nesmíme uvádět vliv potravin a většiny jejich složek na lidské zdraví – proto Vás prosíme, abyste si dohledali vliv látek obsažených v kakau na lidské zdraví sami z veřejně dostupných zdrojů, případně si můžete přečíst náš článek zde. Děkujeme za pochopení!



Způsob použití

Přidejte do müsli, dezertů, jogurtů, ranních cereálií, apod. Truffels s kakaovými boby a goji: 1 lžička kakaových bobů, 1 lžička goji, 1 lžička kokosového oleje, 1 lžička karobového prášku, 4 mandle, 5 datlí. Vše společně nasekejte v robotu na hrubou směs, která půjde tvarovat. Vytvořte truffles. Servírujte na talíři posypané karobovým práškem. Dobrou chuť!



Nutriční hodnoty ve 100 g:

Energie 241 kcal/1006 kJ
Proteiny 19,50 g
Tuky 17 g
Sacharidy 48 g
Vláknina 7 g
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Iswari
Hmotnost 250 g
Druh kakao